Even voorstellen

Mijn oerpake Sietze Sietzema (1884-1969) was begin 1900 (1884-1969) werkzaam bij de Trammaatschappij in Drachten en belast met o.a. het restaureren van meubilair in de tramwagons.

Mijn pake Hendrik Sietzema (1911-1989) was tot 1936 werkzaam bij meubelmaker Postma in Drachten. Daarna startte hij een Meubelfabriek Baron & Sietzema aan de 2e Parallelstraat in Drachten. In 1939 verhuisde het gezin naar Ureterp, eerst in het pand Buurt 114 (later Weibuorren 78) en in 1953 naar Weibuorren 74. Hij en enkele medewerkers maakten hoofdzakelijk dressoirs, eetkamerstoelen, tafels en kasten. Het liefst was pake aan het werk in de werkplaats, dit was zijn lust en zijn leven. Hij stond bekend als een echte vakman. Later breidde het bedrijf uit met stoffering en woninginrichting. Regelmatig werd een nieuwe toonzaal aangebouwd.

In 1968 is het bedrijf overgenomen door mijn heit Sietze Sietzema.  Het bedrijf was toen reeds een Complete Woninginrichting, alhoewel heit aanvankelijk nog vaak bedrijvig was in het stofferen van zitmeubelen. Ook heit breidde steeds verder uit met aanbouwen van toonzalen en de aanleg van een opslagloods.

Ik, Henk Sietzema mag treden in de voetsporen van mijn pake en heit.  Met inmiddels 30 jaar ervaring in woninginrichting plaats en installeer ik alles wat u nodig hebt op het gebied van woninginrichting.  Het is ook mogelijk om dit bij mij te kopen.

Kernwoorden: kwaliteit en betrouwbaarheid. U kunt van mij, mede door mijn jarenlange ervaring in de branche eerlijk advies en vakmanschap verwachten. Omdat ik geen dure panden met voorraden heb, ben ik in staat u voor een betaalbare prijs een uitstekende kwaliteit te bieden.

Bijzonder is dat ook mijn zoon Sietze Sietzema (de 5de generatie!) in dit vak werkzaam is. Hij werkt als zelfstandige, maar ook soms voor mij en andere woningstoffeerders.